Mąka arachidowa 250g
Składniki: częściowo odtłuszczone, nieprażone orzechy arachidowe Mąka arachidowa wytwarzana jest z cenionych względem wartości odżywczych orzechów arachidowych. Po zmieleniu i częściowym ich odtłuszczeniu pozyskuje się mąkę o szerokich możliwościach kulinarnych. Puszysta o lekko beżowym kolorze i smaku typowym dla orzechów arachidowych jest chętnie wykorzystywana jako dodatek do jogurtów, smoothie, past oraz wyrobu wysokobiałkowych batonów dla sportowców. Można ją używać również do wypieków ciasteczek, mufinek, naleśników i placuszków. Należy jednak pamiętać, iż mąka ta wytwarzana jest z orzechów arachidowych, które naturalnie nie zawierają w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki arachidowej w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Wartość energetyczna w 100g 1695 kJ/401 kcal
Wartość odżywcza | w 100g |
---|---|
Tłuszcz | 8g |
W tym: | |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1g |
Węglowodany | 24g |
W tym cukry | 3g |
Białko | 59g |
Sól | 0g |
Przechowywanie: Ważne, aby produkt był przechowywany w ciemnym chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach: W firmie Ol'Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, włoskie, makadamia, migdały.
Opakowanie: Worek strunowy
Kraj pochodzenia: Polska Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki
Waga | 250 g |
---|---|
Producent: |
Ol'Vita Krzysztof Dziaduch Panków 2, 58-125 Pszenno |