Mąka bananowa bio 200 g
Ekologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne.
Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajli.
Składniki: mąka bananowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -1414 kJ / 333 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 39 g
Błonnik - 1,2 g
Białko - 4,3 g
Sól - 0,5 g
Zawartość netto: 200 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Producent: Bio Planet