FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g

5902983782681
Ostatnie sztuki w magazynie
13,20 zł
Brutto

 

Fasolka czerwona kindney BIO 500g

SKŁADNIKI

fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal

Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g

Błonnik - 28 g

Białko - 26 g

Sól - 0,06 g

Masa netto (g) 500

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj Producenta: Polska

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Chiny

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania.

Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony jest równoznaczne z tym, że zgadzasz się na ich użycie – pliki te będą zapisywane na urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.