Makaron z soczewicy czerwonej świderki bio 250g
Makaron z soczewicy jest smaczny, zawiera duże ilości białka, błonnika pokarmowego oraz cennych minerałów i witamin. Dzięki temu sprawdza się w diecie cukrzycowej, bezglutenowej, redukcyjnej, ciążowej, a także wegańskiej i wegetariańskiej oraz wielu innych.
Składniki: mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 5,1 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 g
Zawartość netto: 250g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, jaja.
Kraj pochodzenia: Rolnictwo UE
Producent: Bio Planet