Olej z orzecha włoskiego...

Olej z orzecha włoskiego zimnotłoczony, nieoczyszczony 250ml

5907591923259
Ostatnie sztuki w magazynie
43,50 zł
Brutto

Nieoczyszczony olej z orzecha włoskiego to wysokiej jakości produkt, który powstaje w procesie tłoczenia na zimno obłuszczonych jąder orzecha włoskiego. Charakteryzuje się specyficznym, orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu. Wysoka wartość odżywcza oleju z orzecha włoskiego wynika z wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (89-96%), obecności witaminy E i A oraz naturalnych tokoferoli. Zaleca się spożywanie oleju z orzecha włoskiego na zimno - jako dodatek do sałatek, surówek, sosów i dressingów. Idealny składnik dań kuchni włoskiej, chińskiej i francuskiej. Sugerowane dzienne spożycie oleju to 3 łyżeczki.

 

Olej z orzecha włoskiego zimnotłoczony, nieoczyszczony 250ml

Składniki:
Olej z orzecha włoskiego zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany

Niezwykle wartościowy i smaczny olej zimno tłoczony, który pozyskujemy w wyniku tłoczenia na zimno (max temperatura to 40º C) orzecha włoskiego jakości Premium. Najnowsza technologia tłoczenia, doświadczenie i najwyższa jakość surowca użytego do tłoczenia to kluczowe czynniki przekładające się na wyjątkowość tego produktu. Olej z orzecha włoskiego charakteryzuje: – wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 (13 g/100 g), – wysoka zawartość tłuszczów wielonienasyconych (73 g/100 g), – obecność naturalnie występującej w oleju witaminy E ( 39,5 mg/100 g). Kwas linolowy (LA) i alfa-linolenowy (ALA) pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia: 10 g LA dziennie i 2 g ALA dziennie. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Zastosowanie i zalecane spożycie:
Do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do sałatek, surówek, sałatek, zup i innych potraw. Doskonale harmonizuje z rukolą, gruszką, serem feta. Idealny do pieczywa pszennego. Olej z orzecha włoskiego posiada typowy dla orzecha włoskiego smak i zapach. Nie zaleca się podgrzewania oleju. Sugerowana porcja to 3 łyżeczki/ dzień

Wartość odżywczaw 100gw porcji: 3 łyżeczki (12g)% RWS* w porcji
Wartość energetyczna 3700 kJ/ 900 kcal 444 kJ/ 108 kcal 5%
Tłuszcz 100g 12g 17%
W tym:
Kwasy tłuszczowe nasycone 9g 1g 5%
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 17g 2g -
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 73g 9g -
Węglowodany 0g 0g 0%
W tym cukry 0g 0g 0%
Białko 0g 0g 0%
Sól 0g 0g 0%

kwas alfa-linolenowy ALA (omega-3) 13 g/ 100 g produktu kwas linolowy LA ( omega-6) 60 g/100 g% RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal Opakowanie 250 ml zawiera 19 sugerowanych porcji produktu

Przechowywanie:
Ważne, aby olej przechowywany był w ciemnym, chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce. W niskich temperaturach olej może mętnieć i tężeć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu. Z uwagi na fakt, iż olej z orzecha włoskiego jest produktem 100 % naturalnym intensywność smaku, koloru i zapachu oleju może mieć zmienne nasilenie w poszczególnych partiach produktu. Opakowanie: Butelka farmaceutyczna z brązowego szkła + nakrętka niekapek Dostępne pojemności: 250 ml

Informacje o alergenach:
W firmie Ol'Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami.
Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, laskowe, macadamia, migdały.

Kraj pochodzenia: Polska

Zawartość netto:  250ml
Producent:

Ol'Vita Krzysztof Dziaduch Panków 2, 58-125 Pszenno

Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania.

Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony jest równoznaczne z tym, że zgadzasz się na ich użycie – pliki te będą zapisywane na urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.