BABKA JAJOWATA ŁUSKI 250g Targroch

BABKA JAJOWATA ŁUSKI 250g Targroch

5903229001573
12,90 zł
Brutto

 

Babka jajowata łuski 250g 

Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. Jej łuska bogata jest w błonnik pokarmowy, który wspomaga perystaltykę jelit oraz stwarza dobre warunki do życia pożytecznej mikroflory jelitowej.
Łuska odznacza się śluzowatością po zalaniu wodą podobną do tej w przypadku siemienia lnianego.
Może być dodatkiem do zup, sosów jako zagętnik, do jogurtu lub mleka w połączeniu z płatkami i owocami, a także do różnych wypieków, np bułeczek ketogenicznych.

Składniki: Łuska babki jajowatej (Plantago ovata)

Sposób spożycia: Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami.
Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów.
Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.

Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 14 g %RWS* w 14 g
Wartość energetyczna 749 kJ / 178 kcal 105 kJ / 25 kcal 1 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

0 %

0 %

Węglowodany

- w tym cukry

11 g

0 g

1,5 g

0 g

1 %

0 %

Błonnik 66,4 g 9,3 g -
Białko 0,4 g 0,06 g < 1 %
Sól** 1,67 g 0,24 g 4 %

Możliwe naturalne odchylenia.

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.

Zawartość netto: 250 g

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Ostrzeżenia: Łuski babki nie powinno się stosować u osób mających problemy z przełykiem, mających zwężenie układu pokarmowego, z niedrożnością jelit i z zaburzeniami gospodarki wodno-elektrolitowej. 
Nie zalecana też jest przy częstych i niezdiagnozowanych bólach brzucha i nudności.
Nie popijać leków ze względu na możliwe interakcje.

Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Pochodzenie surowca: Indie

Kraj producenta: Polska

Producent: TARGROCH

Zobacz także

Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania.

Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony jest równoznaczne z tym, że zgadzasz się na ich użycie – pliki te będą zapisywane na urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.