Tapioka skrobia z manioku bezglutenowa bio 400g
Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.
Składniki: tapioka (skrobia z manioku)* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia:
Przed wykorzystaniem kuleczek tapioki zaleca się je namoczyć.
Kulki należy gotować około 40 minut.
Po ugotowaniu warto przelać je zimną wodą.
Słodzimy do smaku. Podajemy na ciepło lub zimno z dowolnymi owocami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1507 kJ / 355 kcal
Tłuszcz - 0,02 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88 g,
w tym cukry - 3,4 g
Białko - 0,2 g
Sól - 0 g
Zawartość netto: 400 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Kambodża
Producent: Bio Planet