Makaron gryczany gniazda wstążki bio 250 g
Makaron wyprodukowany w 100% z mąki gryczanej, stanowiący źródło białka, błonnika i składników mineralnych. Świetny zamiennik kaszy gryczanej, zwykłego makaronu czy ziemniaków.
Składniki: mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: makaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 g
Zawartość netto: 250 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Rolnictwo UE
Producent: Bio Planet
Zobacz także