Makaron świderki bezglutenowy 250g
Makaron świderki wytwarzany jest z bezglutenowych surowców wysokiej jakości.
Świetnie sprawdzi się w połączeniu z zupą pomidorową.
Produkt bezglutenowy. Z dodatkiem kurkumy.
Składniki:
mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, substancja zagęszczająca: guma guar, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; przyprawa: kurkuma (0,06%).
Informacja alergenna: Produkt może zawierać: mleko, jaja, orzechy, orzeszki ziemne, soję, sezam.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
Wartość energetyczna 1512 kJ / 356 kcal
Tłuszcz / w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g / 0,6 g
Węglowodany / w tym cukry: 81 g / 0,9 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,23 g
Sposób użycia: Do tworzenia wszelkiego rodzaju dań kuchni śródziemnomorskiej oraz dodatek do zup.
Zawartość netto: 250 g
Warunki przechowywania:
Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Glutenex Sp. z o.o., Sady, Polska