Figa suszona w mące ryżowej 500g
Figi suszone sprawdzą się do wypieku ciast, ciasteczek oraz jako dodatek do deserów, owsianki lub kaszy – z powodzeniem zastąpią cukier. Można z nich przygotować domowe batony lub trufle. Dobrze sprawdzą się w połączeniu z kakao lub karobem oraz zmiksowanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi.
Figi suszone są naturalnym źródłem:
Witaminy B6, która wspiera wspomaganie układu odpornościowego
Potasu, który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego
Miedzi, który wspomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
Składniki: Figa suszona (97%), mąka ryżowa (3%)
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1320 kJ / 313 kcal | 660 kJ / 156 kcal | 8 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2 g 0,24 g |
0,6 g 0,12 g |
1 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
65,5 g 63,2 g |
32,7 g 31,6 g |
13 % 35 % |
Błonnik | 12,6 g | 6,3 g | - |
Białko | 3,7 g | 1,9 g | 4 % |
Sól** | 0,11 g | 0,05 g | 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Zawartość netto: 500 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Producent: Targroch
Zobacz także