ALGI MORSKIE SUSZONE KOMBU BIO 25g Porto Muinos
PORTO MUINOSAlgi morskie suszone Kombu bio 25g
Algi Kombu to podstawowy składnik japońskiego bulionu dashi wykorzystywanego do zupy miso. Z ich udziałem możemy również przyrządzić sushi lub popularną w Japonii sałatkę z ogórkiem.
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
Składniki: algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania: Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko wywaru. Zaleca się używać 1 g alg Kombu na 1 litr wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G
Wartość energetyczna: 745 kJ/ 179 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 9,2 g
Sól: 5,1 g
Zawartość netto: 25 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
Informacja alergenna: może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.
Kraj pochodzenia : Hiszpania
Producent: Porto Muinos
Dystrybutor: Bio Planet
Zobacz także