Dzika róża sproszkowana Bio 150g
Suplement diety
Wysoka zawartość witaminy C.
Produkt wegański bez glutenu (w składnikach).
Produkt posiada certyfikat BIO.
Najpowszechniejsze zastosowanie dzikiej róży to uzupełnienie niedoborów witamin.
Ze względu na dużą zawartość witaminy C produkt ten może być pomocny we wzmacnianiu procesów obronnych organizmu i zwiększeniu odporności.
Owoce dzikiej róży zalecane są osobom starszym, w okresie rekonwalescencji, przemęczenia i nadmiernego stresu, a także jako środek pomocniczy przy leczeniu przeziębień.
Zastosowanie:
Polecamy do koktajli, musli, deserów lub jako dodatek do soku i innych napojów.
Zalecane spożycie: 2 łyżeczki dziennie.
Składniki:
ekologiczne sproszkowane owoce dzikiej róży 100 %.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1126 kJ / 273 kcal
Tłuszcz - 4,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 23 g
w tym cukry - 12 g
Błonnik - 56 g
Białko - 6,2 g
Sól - 0,03 g
Witamina C - 180 mg (225% RWS*)
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Zawartość netto: 150 g
Warunki przechowywania:
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Bio Planet, Leszno, Polska
Kraj pochodzenia składników: Ukraina